subscribe
Ja ndodh me zemrën tuaj nga konsumimi i 2 gotave verë gjatë ditës

Ushqime

Ja ndodh me zemrën tuaj nga konsumimi i 2 gotave verë gjatë ditës

Më: 11 janar 2019 Në ora: 11:43

Skanime shqetësuese të zemrës kanë shfaqur dëmin që sjellë pirja e rregullt e alkoolit në organ.

Dëshmitë tashmë ekzistojnë, të cilat tregojnë që konsumi i tepruar i alkoolit rrit rrezikun e zhvillimit të rrahjeve të parregullta të zemrës.

Dhe, tashmë shkencëtarët kanë gjetur se dy gota verë në ditë është e mjaftueshme për të dëmtuar sinjalet elektrike që kontrollojnë ritmin e organit.

Studiuesit kanë nxjerrë tani fotografi që tregojnë dallimin mes zemrave të atyre që konsumojnë çdo ditë alkool dhe atyre që konsumojnë sasi ‘të moderuara’.

Gjendja ngre rrezikun për të pasur një goditje në tru apo dështim të zemrës, duke nënkuptuar që zakonet e pijes mund t’i sjellin probleme zemrës në të ardhmen.

Komentet
comments powered by Disqus