subscribe
Shëndeti i tiroides – Zbuloni ushqimet më të mira që ju duhen patjetër…

Ushqime

Shëndeti i tiroides – Zbuloni ushqimet më të mira që ju duhen patjetër…

Më: 4 janar 2019 Në ora: 11:50

Gjendra e tiroides ndodhet në pjesën e përparme të qafës dhe prodhon hormone të tiroides të cilat kanë një ndikim në zhvillimin fizik dhe mendor, zhvillimin e qelizave dhe metabolizmin.
Sëmundjet ose çrrregullimet shëndetsore mund të ndikojnë funksionin e gjendrës tiroide duke shkaktuar një veprimtari hiperaktive ose të ulët të saj.


Ekuilibrat e gjendrës tiroide janë të rëndësishme për të parandaluar dëmet në shëndet ose procesin e plakjes.

Këto ekuilibra mund të kthehen nëpërmjet konsumit të disa frutave dhe perimeve të cilat arrijnë të ruajnë shëndetin e gjendrës tiroide.

Boronicat
Boronicat janë të pasura me antioksidantë që ndihmojnë në pakësimin e hipotiroidizmit ose veprimtarisë së ulët të tiroides.

Studimet kanë treguar se boronicat janë të parat përsa i përket sasisë së antioksidantëve në krahasim me 40 fruta dhe perime të tjera.

Boronicat përmbajnë shumë vitamina dhe minerale dhe ndihmojnë në ruajtjen e shëndetit të trupit dhe shmangies së sëmundjeve.

Qershitë
Qershitë janë të pasura me antioksidantë dhe vitamina dhe i japin trupit një nivel të lartë mbrojtjeje ndaj sëmundjeve. Qershitë janë një frut i jashtëzakonshëm për ruajtjen e funksionit të tiroideve.

Komentet
comments powered by Disqus