subscribe
Kapërcimi i mëngjesit shkakton probleme të pakëndshme

Ushqime

Kapërcimi i mëngjesit shkakton probleme të pakëndshme

Më: 4 qershor 2018 Në ora: 16:16
Ilustrim

Është e njohur se mëngjesi është shujta më e rëndësishme në ditë, pasi stimulon metabolizmin dhe siguron energjinë e nevojshme për trupin.

Shumë prej njerëzve ende nuk hanë mëngjes për arsye të ndryshme, por mund të ndryshojnë kur të gjejnë se mund të kenë një frymë të keqe për shkak të kësaj.

Kapërcimi i mëngjesit në gojë lë bakteret që ne përndryshe do t’i kishim larguar me rastin e ngrënies.

"Nëse nuk hani mëngjes, ju keni një nga zakonet më të këqija që shkakton frymëmarrje të keqe, sepse zgavra e gojës mbetet e thatë dhe e mbushur me baktere", tha Mervin Druian nga Qendra e Londrës për Stomatologji Estetike.

Më shumë baktere mund të ndodhin nëse zgjedh drithërat me bazë sheqeri për mëngjes.

Në vend të kësaj,  Druian këshillon të konsumohen fruta dhe ujë, pasi në këtë mënyrë do të largoni më efektivisht bakteret nga goja juaj.