subscribe
Recetat ideale kundër gripit

Shendetesi

Recetat ideale kundër gripit

Më: 28 dhjetor 2018 Në ora: 14:45

Jemi mësuar që kur jemi në sezonin e gripit të shkojmë menjëherë në farmaci dhe të marrim ilaçe të ndryshme.

Por kohë më parë këto mundësi nuk ekzistonin dhe ndaj përdoreshin këto receta si më poshtë:

–Spec i kuq i zier:

Epidemia e gripit spanjoll të vitit 1918 solli me vete një ilaç të mjekësisë popullore siç ishte ai i zierjes së specit të kuq. Familjet në atë kohë mbylleshin në shtëpi dhe vetëm zienin specin e kuq sepse ishte një mënyrë shumë e mirë për të shpëtuar nga sëmundjet. Në fund të fundit, gripi ishte i frikshëm-dhe nuk kishte asnjë vaksinë apo shërim për të.

–Qepët e prera:

Për të parandaluar gripin, disa familje prisnin qepët qepë dhe i vendosnin rreth shtëpisë. Mendohet se qepët mund të “thithnin” virusin dhe të parandalonin të tjerët që ta merrnin atë. Për fat të keq, tani e dimë se nuk është aspak mënyra më funksionale.

-Whiskey:

Në maj të vitit 1941, gazeta “Time” shkroi një artikull që sugjeronte: “Whiskey ka qenë një nga qetësuesit për dhimbje më të lirë dhe më të mirë të njohura për njeriun”.

-Tymi i oxhakëve:

Gjatë një epidemie të vitit 1918, një grup fshatarësh anglezë vunë re se punëtorët që ishin të ekspozuar ndaj gazeve të dëmshme kishin më pak mundësi për ti kaluar gripin. Për shkak të kësaj, shumë prindër i çonin fëmijët e tyre në fabrikën më të afërt industriale.

-Supë pule:

Në vitin 1978, mjekët pyetën vullnetarë të shëndetshëm që të zgjedhin të pinë ujë të nxehtë, ujë të ftohtë ose supë pule të nxehtë, atëherë maten ndryshimet. Mjekët zbuluan se ndërsa uji i nxehtë ndihmoi në mbrojtjen nga gripi, supa e nxehtë funksionoi edhe më mirë.

Komentet
comments powered by Disqus