subscribe
Kujdesi për lëkurën e të porsalindurit

Shendetesi

Kujdesi për lëkurën e të porsalindurit

Më: 21 dhjetor 2018 Në ora: 15:13

Nëse sapo jeni bërë prindër dhe jeni të shqetësuar se lëkura e fëmijës është më e thatë se që duhet, atëherë duhet të dini se kjo nuk është aq për t’u shqetësuar.

Megjithatë nevojitet kujdes për lëkurën e të porsalindurit , sepse pas lindjes lëkura e foshnjës mund të jetë e fryrë, e rrudhur ose e mbuluar me fluid amniotik, një pengesë natyrale mbrojtëse që parandalon lëkurën e thatë dhe mund të ketë efekt antibakterial.

Diçka që preferohet është dushi i vakët dy herë në javë, kjo ndikon edhe në pastërtinë e fëmijës dhe përmirësimin e lëkurës.

Komentet
comments powered by Disqus