subscribe
Vetmia rritë rrezikun për vdekje

Shendetesi

Vetmia rritë rrezikun për vdekje

Më: 19 nëntor 2018 Në ora: 15:05
Foto ilustrim

Izolimi social rritë rrezikun për vdekje të parakohshme nga shkaktarë të ndryshëm tek racat e ndryshme, ka treguar një studim i realizuar së fundmi.

Tek personat e bardhë, për dallim nga grupet e tjera, vetmia ishte një shkaktar në rritje i kancerit.

Tek personat e me ngjyrë, të qenit të vetmuar dyfishon rrezikun për vdekje të hershme.

Ndërsa tek të gjitha racat është e qartë se ndërveprimi social është esencial për mbijetesë.

Në mungesë të kontaktit njerëzorë rritet niveli i shtypjes së gjakut, inflamacioneve si dhe nëse jemi të vetmuar zhvillojmë zakone të pashëndetshme.

Studimi u realizua nga Shoqata Amerikane për Kancer.