subscribe
Mënyra si ta vlerësoni shpejtë intelegjencën e dikujt

Shendetesi

Mënyra si ta vlerësoni shpejtë intelegjencën e dikujt

Më: 9 nëntor 2018 Në ora: 13:47
Ilustrim

Ekziston mundësia për të lehtësuar njohjen e njerëzve që takoni për herë të parë.

Janë disa pyetje që na ndihmojnë të “lexojmë” mendjet e njerëzve dhe të kuptojmë se me çfarë lloj personi ne merreni.

Bright Side sjell disa pyetje që mund t’i përdorni për të mësuar shumë gjëra interesante rreth tyre dhe nëse rastësisht mendimet e tyre përputhen me tuajat dhe se a është e mundshme që ju keni të bëni me shokun tuaj të shpirtit.

Çfarë bëni në një ditë të zakonshme? Kjo pyetje do të ju informojë për zakonet e një personi, karakterin, nivelin e të ardhurave, numrin e miqve të tyre dhe profesionin e tij.

Nëse do të kishit një miliard dollarë, si do ta shpenzonit atë? Kjo pyetje do të ju ndihmojë për të gjetur vlerat dhe prioritetet e jetës së një personi, atë që u mungon në jetë, shkallën e tyre të egoizmit, ambiciet e tyre, parimet morale dhe niveli i intelektit.

Një tjetër pyetje duhet të jetë provokative. Thjesht ngre një temë që mund të shkaktojë debat. Për shembull, mund t’i kërkoni bashkëbiseduesit qëndrimin e tyre ndaj partive politike, vegjetarianëve apo feministëve. Do të ishte mirë nëse arrini të kontrolloni se si i perceptojnë mendimet që bien në kundërshtim me ato që kanë. Gjithashtu, kjo do t’ju ndihmojë të mësoni, botëkuptimin personit, nëse ata janë të prirur ndaj agresionit, sa tolerant janë ata ndaj një opinioneve të një popullit tjetër, nëse ata janë të sigurtë në argumentet e tyre, nëse është e lehtë për të manipuluar këtë person e të tjera.

Pyetje tjetër përfshinë një ofertë për të zgjidhur një lloj dileme morale. Për shembull, mund të bëni një pyetje si: “Nëse do të kishit pasur aftësinë për të qenë i padukshëm, a do të ndiheni të detyruar të ndiqni normat e pranuara përgjithësisht? Në këtë rast, do të jetë interesante të dëgjosh arsyetimin dhe mendimin e një personi për të mësuar rreth parimeve të tyre dhe për të parë nëse ato përputhen me tuajën.

“Çfarë do të ndryshonit në këtë botë? Kjo është pyetja e fundit nga lista e Bright Side. Kushtojini vëmendje se cilat gjëra bashkëbiseduesi juaj dëshiron të “ndryshojë”. Kjo do t’ju ndihmojë të mësoni se cilat periudha ai thekson më shumë – e kaluara, e tashmja apo e ardhmja. Gjithashtu, do të jeni në gjendje të mësoni, shkallën e egoizmit të një personi, sa globale janë mendimet dhe mendja e tyre.

Komentet
comments powered by Disqus