subscribe
Përfitimi i fshehtë i një gjumi të rehatshëm!

Shendetesi

Përfitimi i fshehtë i një gjumi të rehatshëm!

Më: 7 qershor 2018 Në ora: 07:28
Ilustrim

Ka shumë gjëra që arsyetojnë një ngopje me gjumë të mirë gjatë një natë.

Por sipas studimit të fundit, gjumi i rehatshëm për të paktën tetë orë, mund të ndihmojë në përmirësimin e kujtesës, frenimin e inflamacionit dhe përforcimin e vëmendjes tuaj.

Por ka edhe një përfitim tjetër të fshehtë thotë hulumtimi i fundit- ata që marrin më shumë gjumë çdo natë kanë seks më të mirë dhe më shumë orgazmë!

Terapisti dhe autorja e librave të seksit, Dr Laurie Mintz, ka gjetur në hulumtimin e saj se më shumë sy mbyllur mund të çojë në një rritje më të madhe të dëshirës seksuale dhe të nxisë hormonet seksuale si testosteroni.

Ajo tha se edhe seksi edhe orgazma janë aq të lidhura ngushtë dhe se jo vetëm gjumi i mirë mund të çojë në seks më të mirë, por seksi i mirë mund të çojë edhe në gjumë më të mirë.