subscribe
Për këto dy arsye shfaqen njollat e kuqe në lëkurën tuaj

Shendetesi

Për këto dy arsye shfaqen njollat e kuqe në lëkurën tuaj

Më: 3 qershor 2018 Në ora: 10:37
Ilustrim

Pikat e kuqe në lëkurë shfaqen te të gjithë njerëzit dhe në përgjithësi nuk paraqesin ndonjë rrezik.

Megjithatë, këtu është ajo që duhet të dini rreth tyre.

Megjithëse mund të frikësoheni në fillim, pikat e kuqe rreth të cilave lidhen venat e vogla nuk janë të rrezikshme.

Bëhet fjalë për angioma, një tumor i vogël beninj që përbëhet nga enët e gjakut dhe është plotësisht i padëmshëm.

Ka dy arsye pse ato shfaqen në lëkurë:

Mosha-Angioma zakonisht shfaqen te njerëzit më të vjetër se 30 vjet dhe së pari përfshijnë pjesën e përparme të trupit, por edhe duart dhe shpatullat.

Te gratë është karakteristike që ato shfaqen në gjoks.

Shëndeti ose ushqimi i dobët-

Ndryshe nga pikat e zakonshme të kuqe, te disa njerëz, enët e gjakut degëzohen. Kjo është një paucocyte (merimangë) angioma, e cila mund të jetë një shenjë e problemeve të mëlçisë, çrregullimeve të gjakut dhe çekuilibrimit hormonal.

Megjithëse ato nuk konsiderohen të rrezikshme, në rast se vini re një rritje, një ndryshim në formë ose një gjakderdhje, bëni menjëherë një takim mjekësor.

Komentet
comments powered by Disqus