subscribe
Njerëzit me këtë tipar personaliteti janë shumë më aktiv në seks sesa të tjerët

Sex

Njerëzit me këtë tipar personaliteti janë shumë më aktiv në seks sesa të tjerët

Më: 10 mars 2018 Në ora: 19:37
Ilustrim

Studime për seksin po vazhdojnë të bëhen dita-ditës dhe pothuajse çdo herë po mësojmë diçka të re mbi të.

Në fakt, një studim i kohëve të fundit ka gjetur se njerëzit altruistë kanë më shumë gjasa të kenë një jetë seksuale aktive dhe të ndryshme.

Psikologët në Universitetin e Guelph dhe në Universitetin Nipissing zhvilluan dy eksperimente, të cilat i shikonin pjesëmarrësit jetën seksuale dhe tiparet altruiste të personalitetit.

Hulumtimi arriti në përfundimin se sa më i bukur personi, aq më shumë partnerë seksualë kishin shtrirë.

Jo vetëm që pjesëmarrësit e mëshirshëm kishin më shumë partnerë seksualë, ata gjithashtu kishin marrëdhënie më kuptimplote dhe shiheshin si më tërheqëse për seksin e kundërt.

Njerëzit bujar gjithashtu kanë më shumë gjasa të kenë një jetë të mirë seksuale, sipas studimit të thellë.