subscribe
Në një marrëdhëniet afatgjate, meshkujt kanë një tendencë “të frikshme” në shtrat

Sex

Në një marrëdhëniet afatgjate, meshkujt kanë një tendencë “të frikshme” në shtrat

Më: 8 shkurt 2018 Në ora: 15:30

Një hulumtim mbi seksin, botuar në Journal of Personality and Social Psycology, zbuloi se në marrëdhëniet afatgjata, meshkujt nënvlerësojnë dëshirën seksuale të partnerit të tyre.

Për të arritur këtë përfundim, hulumtuesit në Universitetin Mississauga në Toronto të Kanadasë zhvilluan tre nën studime. Në fillim, ata të përfshirë 44 çifte heteroseksuale, t 84 çifte (4 prej të cilave ishin të njëjtit seks) dhe 101 çifte (gjashtë prej të cilave ishin të gjinisë së njëjtë).

Në çdo studim, çiftet iu kërkua të japin informacion të përditshme në lidhje me dëshirën e tyre seksuale, kënaqësinë që ndjejnë në marrëdhëniet e tyre dhe sa dëshirë ndjejnë për njëri-tjetrin. Ata u pyetën gjithashtu  mbi perceptimin e tyre të dëshirës seksuale ndaj partnerit të tyre.

Përfundimi kryesor i hulumtimit ishte se meshkujt kanë nënvlerësuar shumë dëshirën seksuale të partnerëve të tyre femra. Me fjalë të tjera, burrat ende besojnë se gratë janë relativisht të “dënuiara” për të mos pasur marrëdhënie seksuale të kënaqshme.

 

Studiuesit japin edhe disa shpjegime për këtë:

Së pari, ata thanë se meshkujt priren të nënvlerësojnë se sa shpesh partneri i tyre dëshiron seksin sepse i druhen refuzimit.
Së dyti, autorët e hulumtimit thonë se burrat nënvlerësojnë dëshirën e partnerit të tyre rreth seksit, sepse (përsëri pa vetëdije) duan të jenë në “gjueti” për të kënaqur egon.

Dr. Amy Muise, autorja kryesore e studimit, shpjegoi se në qoftë se njerëzit e bindin veten se gratë e tyre nuk janë të interesuar në seks, ata do të përpiqen më shumë për të nxitur interesin e tyre.

Çuditërisht, hulumtimet tregojnë se kur njerëzit nënvlerësuan dëshirën seksuale të partnerëve të tyre, ata i konsideronin “më të përkushtuar” dhe “më të kënaqur” në marrëdhëniet e tyre!