subscribe
Bëni gabime me të brendshmet? Ja si të zgjidhni të “duhurat”

Sex

Bëni gabime me të brendshmet? Ja si të zgjidhni të “duhurat”

Më: 14 dhjetor 2018 Në ora: 10:38

Të brendshmet janë të rëndësishme, një mënyrë për t’u ndier mirë për me veten si dhe një instrument joshjeje ndaj partnerit tonë. Por, nëse zgjedhim të brendshmet e gabuara, sado të këndshme të jenë, ne rrezikojmë t’i japim vetes një dhuratë shumë të keqe.

Reçipetat me madhësi të gabuar mund të shkaktojnë dhimbje shpine dhe dhimbje koke, ndërsa mbathjet mund të kthehen në vektorë të surprizave të pakëndshme.

Ja disa këshilla të thjeshta për përdorimin korrekt të të brendshmeve, pa hequr dorë nga të qenit seksi në jetën intime.

Nata dhe dita – Kur të shkoni për të fjetur është një ide e mirë të hiqni gjithçka që ju shkakton pengesë për qarkullimin dhe djersën. Idealja, nëse ju lejojnë temperaturat e jashtme, është të flini zhveshur. Nëse ndihemi të zënë ngushtë, le të çlirohemi nga të brendshmet dhe të përdorim një palë pizhame të buta ose një këmishë nate. Më mirë t’i shmangim mbathjet për të siguruar frymëmarrje maksimale në pjesët intime, dhe sidomos recipetat, për lirinë maksimale të lëvizjes dhe frymëmarrjes, pa pengesa dhe kompresime. Ditën, megjithatë, është mirë të mos hiqni dorë nga të brendshmet praktike dhe të rehatshme.

Madhësia – Kjo është gjëja e parë që duhet t’i kushtojmë vëmendje. Të brendshmet, sidomos reçipetat, gjithmonë duhet të testohen para blerjes, të paktën kur është e mundur. Reçipetat e madhësisë së gabuar mund të shkaktojnë acarim të lëkurës, për shembull mbi supet nëse supet janë shumë të shkurtra ose në anën e pasme, nëse perimetri i gjoksit nuk është i saktë, por edhe vështirësi më të këqija, si dhimbje shpine dhe madje edhe dhimbje koke. Ndërkohë, mbathjet shumë të ngushta, përveç shkaktimit të fërkimit të bezdisshëm dhe acarimit të lëkurës, do të zhytet në pikat kritike, duke lënë shenja të pariparueshme nën rroba. Një madhësi shumë e madhe gjithashtu do të shkaktojë efekte të pakëndshme dhe përsëri të shëmtuara.

Tangat – Nuk janë të rehatshme për t’u veshur, por me rroba të caktuara duket se janë e vetmja mundësi. Ne përpiqemi ta kufizojmë përdorimin e tyre vetëm atëherë kur është e domosdoshme: përveçse janë të parehatshme, gjithashtu rrezikojnë të bëhen një mjet transporti për bakteret dhe infeksionet që transferohen nga ana e prapme në pjesën e përparme me efekte shumë të pakëndshme. Kështu që më mirë shmangni përdorimin e tyre, pasi jeni të predispozuar ndaj infeksioneve bakteriale dhe kërpudhave. Nëse nuk mund të heqim dorë nga kjo veshje shumë sensuale, le t’i përdorim ato për një kohë të shkurtër dhe të kujdesemi maksimalisht për higjienën intime para dhe pas veshjes së tyre.

Të brendshmet – Tek të brendshmet duhet t’i kushtojmë vëmendje madhësisë. Çorapet, korsetat ose “mbërthimet e Bridget Jones’ nuk duhet të shtrëngohen për të shmangur krijimin e një pengese për qarkullimin e gjakut dhe duhet të jenë në gjendje të vishen dhe të hiqen lehtë. Përndryshe, ata mund të shkaktojnë ndjesi shpimi gjilpërash dhe mpirje të këmbëve apo pjesëve të tjera të trupit: nëse i veshim me vështirësi, do ta kemi të vështirë të shkojmë në banja, kështu që ne priremi ta përdorim tualetin sa më pak dhe kjo nuk është e mirë për shëndetin.

Pëlhurat – Ndoshta nuk do të jetë më seksi në botë, por pambuku është pëlhurë më praktike, higjienike dhe e rehatshme për t’u mbajtur në kontakt me lëkurën, veçanërisht me pjesën delikate të pjesëve intime. Për një efekt të padukshëm, ne mund të zgjedhim versionet elastike dhe pa tegela, ndërsa fibrat sintetike që parandalojnë djersën duhet të shmangen sa më shumë që të jetë e mundur. Nëse zgjedhim të brendshme si këto, të paktën sigurohuni që mbathjet të kenë një rreshtim pambuku në zonën vaginale. Edhe mëndafshi, i çmuar dhe joshës, nuk është më i miri për mbathjet dhe duhet të vishet vetëm në raste të veçanta, më mirë akoma vetëm për disa orë: duke qenë që edhe kjo pëlhurë është gjithashtu jotransparente, ajo parandalon lagështinë nga shpërndarja dhe krijon një mjedis të favorshëm për përhapjen e mikroorganizmave të dëmshëm.

Për ata që merren me sport – Të brendshmet për aktivitetet sportive janë thelbësore dhe meritojnë një kapitull të veçantë. Të brendshmet sportive kanë një funksion mbështetës të veçantë dhe veshja e mbathjeve të gabuara mund të shkaktojë shumë më tepër se një shqetësim. Këtu zgjedhja e një pëlhure transparente është vendimtare, duke pasur parasysh djersën intensive që gjithmonë shoqëron aktivitetin fizik për të shmangur përhapjen e mikroorganizmave patogjene. Është gjithashtu thelbësore të siguroni edhe mbrojtje dhe mbështetje adekuate për gjoksin, por duke iu shmangur rrobave tepër të ngushta që mund të jenë të pakëndshme dhe madje të pengojnë qarkullimin e gjakut. Reçipetat sportive nuk mund të jetë të njëjta me ata që mbani gjatë ditës sepse sporti kërkon mbështetje të veçantë: duhet të kenë një brez horizontal më të lartë dhe më të mbështjellë, shiritat e gjerë dhe të butë dhe një formë që na lejon të lëvizim pa u shtrënguar. 

Komentet
comments powered by Disqus