subscribe
Vagina duhet të jetë “ndryshe” jo “normale”

Sex

Vagina duhet të jetë “ndryshe” jo “normale”

Më: 19 nëntor 2018 Në ora: 17:03
Foto ilustrim

Nuk ka një mënyrë “ normale” se si duhet të duket një vaginë. Ato vijnë në  forma, madhësi dhe ngjyra të ndryshme. Ato, janë të ndryshme! Fjala që duhet të përdorim për to është:  “e ndryshme” dhe jo “ normale. Nga ana tjetër, sot, normale është bërë një vaginë ose vulvë e ngjashme me atë të porno-aktoreve. Një vaginë perfekte, e depiluar, e vogël dhe rozë. Në realitet, kjo është e rrallë. Ajo që ndoshta nuk dini është që shumë prej porno-aktoreve harxhojnë shuma të mëdha parash, për ta bërë vaginën apo pjesën intime të tillë: nga zbardhja e anusit e deri te depilimi me lazer.

Ajo që dua të them është që vagina jote dhe e imja bashkë, nuk duhet të duken patjetër si ato të porno aktoreve, apo si vaginat që mund të gjeni në internet, revista apo filma erotik. Mendoj që fakti që operacionet plastike të vaginësjanë në rritje, tregon qartë se si ndikojnë te ne, standartet e vendosura nga  shoqëria, kultura apo tradita. Vajzat dhe gratë, por padyshim dhe djemtë dhe burrat ndihen në siklet nga trupat e tyre. Kam marrë mesazhe nga vajza që nuk duan që partnerët e tyre të përformojnë seks oral sepse kanë turp nga dukja e vaginës së tyre. Kam biseduar me djem të cilët nuk performojnë seks oral sepse mendojnë që dukja e vaginës është e shpifur. Duket sikur jemi të programuar të shohim organet e njëri-tjetrit në një mënyrë të caktuar.

Ne jetojmë në një shoqëri që ka turp nga seksi, seksualiteti apo penisi dhe vagina të cilat nuk i thërrasim as në emër, por me kompozime fjalësh si : “ pjesë intime, “organe gjenitale”, “organe riprodhimi”,” pjeshka” dhe “banania”. Ne gratë, vajzat apo femrat, kemi  pësuar lavazh truri duke menduar që vaginat tona duhet të jenë të vogla, rozë, dhe të depiluara; nga ana tjetër dhe  djemtë, burrat, meshkujt  mendojnë që penisi i tyre duhet të jetë i madh dhe i trashë,  në mënyrë që të kënaqë partneren. Media dhe kultura pop vazhdimisht na japin mesazhin e njejtë: që nuk jemi perfekt, ose që ai/ajo që jemi nuk mjafton. Një delir i operacioneve kozmetike, për t’u shndërruar në atë që shoqëria do, në ato që mendojmë që duam, në atë se si mendojmë që duhet të dukemi. E nëse nuk i përshtatemi këtij sistemi, atëherë jemi jashtë. Porno nuk është shëmbulli më i mirë për të parë se si duhet të duken organet e tua të riprodhimit. Siç e thashë më parë, porno aktorët i nënshtrohen disa operacioneve për të patur pamjen që kanë. Duket sikur kemi nevojë për operacione plastike, për të qënë të sigurt, për të dashur veten.  Duhet të blejmë një numër të pafund produktesh për t’u ndjerë më mirë dhe më tërheqës. Të jesh tërheqës dhe t’i përshtatesh standarteve duhet sikur janë rregullat e reja të botës tonë. Regulla të cilat ndikojnë negativisht.

Është e rëndësishme të kujtojmë që pjesët tona intime e kanë një qëllim. Qëllimi dhe funksioni i tyre është kënaqësia dhe riprodhimi. Të gjitha format dhe madhësitë janë natyrale. Mos lejo që media, revistat, interneti, apo të tjerët të të bindin që trupi yt është i gabuar apo që është i papërshtatshëm. Kultura jonë mëshon mbi  mungesën e besimit dhe mbi faktin që duhet të dukemi në një mënyrë të caktuar. Mos harro, ajo që sheh online,  nuk është një shembull i mirë se si duhet të duken pjesët e tua intime, apo trupi yt, apo sjellja jote. Mos harro, ata janë aktorë, dhe ka një staff profesionistësh për fotografinë, dritën, skenografinë, make up, kostumografinë e gjithë elementët e tjerë që përbëjnë një film, Ajo nuk është reale.

Për sa kohë pjesët e tua intime janë funksionale, të shëndetshme dhe të pastra, është mjaftueshëm. Kështu  duhet të jenë. LOVE

Komentet
comments powered by Disqus