subscribe
Pse burrat shkojnë me prostitutat? E zbulon studimi

Sex

Pse burrat shkojnë me prostitutat? E zbulon studimi

Më: 7 nëntor 2018 Në ora: 15:56
Ilustrim

Në vitin 2014, grupi “Abele” i Torinos në Itali, ka publikuar një studim që shqyrtoi klientët e prostitutave, nga i cila u zbulua se, në përgjithësi, kanë ndryshuar në krahasim me të kaluarën.

Në mesin e këtyre të fundit, në fakt, pati një rritje të të rinjve që ishin beqarë, si dhe një rritje e meshkujve që preferojnë të bëjnë marrëdhënie me pagesë me vajza nën 18 vjeç.

Përqindja e meshkujve të martuar që kthehen në këto shërbime është ulur nga 70 në 50%.

Në përgjithësi, klientët e prostitutave kanë rënë ndjeshëm, duke shkuar nga 9 milionë të regjistruar nga një hulumtim më i vjetër, në vetëm 2.5 milionë.

Mendohet se shkaqet e uljes së konsumatorëve mund të gjenden në krizën ekonomike, por edhe në një disponueshmëri më të madhe seksuale nga gratë dhe vajzat.

Ajo që drejton njerëzit të shkojë me një prostitutë mund të ketë disa arsye: ka nga ata që e bëjnë atë për një hobi të kohës së lirë dhe të gjejë strehë në shkelje, ndërsa të tjerë të kompensojnë, në këtë mënyrë, mungesa e kuptimit seksual me partneret.

Të tjerë akoma, i drejtohen profesionisteve të seksit mënyrë që të përjetojnë fantazitë e tyre më pak kanonike, pa pasur frikën e të qenit i gjykuar, por ka dhe nga ata që kanë një varësi nga sek**i me pagesë, e barasvlershme me pirjen e alkoolit apo pirjen e duhanit.

Një gjë është e sigurt: çdo burrë potencialisht mund të shkojë në prostituta, pasi kjo praktikë nuk duket se paraqet ndonjë lloj diskriminimi.

Komentet
comments powered by Disqus