subscribe
10 të vërtetat që duhet të dini për dashurinë para se të filloni një marrëdhënie

Sex

10 të vërtetat që duhet të dini për dashurinë para se të filloni një marrëdhënie

Më: 26 shtator 2018 Në ora: 14:40

Kur dikush kujdeset për ne, na ndihmon të bëhemi njerëz më të mirë, të realizojmë ëndrrat, të zgjojmë anët e tjera të vetes dhe të sjellim më shumë lumturi në jetën tonë. Sidoqoftë, nuk është gjithmonë e lehtë, prandaj është e nevojshme të njihni disa të vërteta para fillimit të lidhjes serioze me një person tjetër.

Më poshtë është një listë e 10 të vërtetave për dashurinë, që duhet t’i dimë para se të fillojmë një marrëdhënie.

Së pari duhet të mësojmë ta duam veten

Për të pasur një marrëdhënie të shëndetshme me një person tjetër, është e domosdoshme të mësojmë të duam vetveten, përndryshe ne mund të përfshihemi në një marrëdhënie toksike që vetëm na lëndon. Vetëdashja është shtylla e një jete të lumtur dhe të begatë, me ose pa romancë.

Është e nevojshme të kemi kontroll mbi pritjet tona

Mund të krijojmë shpresa të mëdha kur takojmë një person me të cilin ne identifikojmë veten. Megjithatë, jo të gjithë ata që hyjnë në jetën tonë do të jenë përgjithmonë me ne. Ne duhet të jemi të hapur për përvoja të reja.

Mos e shihni personin tjetër si një projekt të papërfunduar

Ne të gjithë kemi një ide se si do të jetë partneri ynë ideal, por ne nuk duhet të modelojmë personin tjetër pranë nesh sipas dëshirave tona. Askush nuk do të jetë pikërisht ashtu siç duam dhe ne duhet ta respektojmë personalitetin dhe veçantinë e tyre.

Nëse nuk e përsosni veten, nuk do të gjeni një marrëdhënie të mirë

Ne duhet të jemi shembulli i llojit të partnerit që duam të kemi pranë. Nëse veprojmë në të njëjtën mënyrë, nuk do të arrijmë kurrë ndonjë gjë ndryshe.

Ju duhet të kaloni ca kohë me veten

Duke u angazhuar me një person tjetër, një pjesë e kohës sonë është e përkushtuar për të qenë me të. Megjithatë, ende kemi nevojë për një mënyrë për të gjetur kohë për të bërë gjërat që na pëlqejnë. Koha personale është thelbësore për lumturinë tonë dhe cilësinë e jetës.

Mos u mundoni të mbani pranë njerëz që nuk janë të interesuar për ju

Kur qëndrojmë me njerëzit e gabuar, ne nuk u lejojmë njerëzve të duhur të hyjnë në jetën tonë për të na dhënë gjithë dashurinë dhe shoqërinë që meritojmë. Është e domosdoshme të kemi guximin për të liruar atë që nuk na bën të mirë, në mënyrë që gjërat në jetën tonë të ndryshojnë.

Mos u përpiqni të nguteni, çdo gjë ndodh në kohën e duhur

Në marrëdhëniet e shëndetshme, gjërat ndodhin në kohën e duhur. Kur përpiqemi të kapërcejmë hapat shpejt, ne rrezikojmë cilësinë e marrëdhënies sonë. Kontrolloni ngutjen tuaj dhe lërini gjërat të rrjedhin natyrshëm.

Dashuria dhe pasioni nuk janë e njëjta gjë

Një person që na do, gjithmonë do të jetë me ne, jo vetëm për të përmbushur disa nevoja të përkohshme.

Dashuria e vërtetë nuk ndërtohet brenda natës.

Ne mund ta duam një person brenda një kohe të shkurtër, por dashuria e vërtetë kërkon kohë, ajo ndërtohet dhe forcohet çdo ditë.

Mos u krahaso në dashuri

Shpesh, mund të ndihemi të pafat kur i shohim miqtë tanë dhe njerëzit përreth në një marrëdhënie ndërsa ne jemi ende vetëm. Kjo nuk është një arsye për të fajësuar veten, të gjithë ndjekin ritmin e tyre. Mos e krahasoni veten me të tjerët, thjesht ndiqni rrugën tuaj dhe besoni se dashuria do të shfaqet kur t’i vijë koha. 

Komentet
comments powered by Disqus