subscribe
A është seksi gjatë menstruacioneve i dëmshëm, ja versioni shkencor

Sex

A është seksi gjatë menstruacioneve i dëmshëm, ja versioni shkencor

Më: 23 shtator 2018 Në ora: 09:47
Foto ilustrim

Seksi gjatë periodave mund të jetë jashtë temës për shumë çifte. Mendimi me rrëmujë, i kombinuar edhe me stigmat kulturore dhe fetare që lidhen me menstruacionet mund të jetë e mjaftueshme për të larguar disa njerëz nga seksi.

Në të njëjtën kohë, ideja se ajo mund të jetë një shans për të shkuar pa mbrojtje për shkak se nuk mund të mbetesh shtatzënë, është mendimi i shumë njerëzve.

Seksi gjatë menstruacioneve mund të jetë një tabu, por nuk është i dëmshëm. Seksi i periodave mund të zvogëlojë ngërçet dhe të përmirësoj disponimin.

Por, meqë ekziston një rrezik i lartë i transmetimit të sëmundjeve ngjitëse dhe sëmundjeve të gjakut, si hepatiti ose HIV gjatë kësaj kohe, merrni mbrojtje adekuate.

Ju gjithashtu keni nevojë për prezervativë nëse keni edhe një cikël më të vogël, prej tre ditësh, pasi ju mund të mbeteni shtatzënë gjatë kësaj periudhe.