subscribe
Çdo çift duhet të bëjë çdo ditë marrëdhënie seksuale 1-minutëshe!

Sex

Çdo çift duhet të bëjë çdo ditë marrëdhënie seksuale 1-minutëshe!

Më: 21 prill 2018 Në ora: 13:59
Ilustrim

Shumica e çifteve ndihen më të gjallë vetëm kur kryejnë marrëdhënie seksuale, por “nxitimi” mund të ndihmojë në kultivimin e një klime erotike në një marrëdhënie.

Dr. Stephen Snyder është një terapist i seksit në Nju Jork dhe autor i librit të ri, “Love Worth Making: How to Have Ridiculously Great Sex in a Long-Lasting Relationship”.

Është ora 7:30 dhe një burrë është gati të largohet nga shtëpia për të shkuar në punë. Puth gruan për ta përshëndetur, zhyt fytyrën e tij në flokët e saj për të thithur aromën. Krahët e tij rrethojnë belin e saj për ta tërhequr atë më afër. Trupi i saj formon të tijën dhe ata frymëzohen së bashku për një moment, të dy ndihen të ngazëllyer. Pastaj ai shikon orën dhe nxiton.

Çfarë po bën ky çift?

Në terapinë seksuale, ne e quajmë atë “zierje”. Zierja do të thotë të marrësh një moment të shpejtë për t’u ndier i entuziazmuar me partnerin tënd, madje edhe nën kushte ku nuk është me të vërtetë praktike të shkosh më tej, për asnjë arsye, përveç se të bën të ndihesh mirë.

Shumica e çifteve, për fat të keq, ndihen më të gjallë së bashku vetëm kur bëjnë seks. Nëse kjo gjallëri do të ishte një lloj gjendjeje pakënaqësie, ata do ta shmangnin.

Por çiftet më të lumtura në të vërtetë pëlqejnë ndjenjën që të jenë të ngazëllyer së bashku. Kjo nuk është një përvojë e dhimbshme. Ata krijojnë një pikë për ta shijuar atë plotësisht, për hir të vet, madje edhe kur seksi nuk është në meny.

Ngazëllimi i shpejtë ndihmon të kultivoni llojin e duhur të klimës erotike në një marrëdhënie. Në një marrëdhënie të mirë, shpesh ka më shumë zhurmë se seksi. Dhe ndonjëherë, është më e nxehtë se sa seksi që mban një çift të lidhur në mënyrë erotike së bashku.

Adoleshentët janë ekspertët e vërtetë entuziazmin e shpejtë. Ja një shembull klasik:

Dy të rinj janë të dashur të shkollës së mesme. Gjatë një ndërprerjeje prej pesë minutash mes orëve, ata takohen në një vend të caktuar paraprakisht. Ata buzëqeshin, puthen, prekin flokët e njëri-tjetrit dhe shijojnë aromën e njëri-tjetrit. Ata përqafohen dhe trupat e tyre bashkohen. Pastaj bie zilja. Ata e mbajnë shikimin e njëri-tjetrit për një moment të gjatë, vjedhin një puthje tjetër, pastaj ikin në drejtime të ndryshme.

Ju kujtohet ndjenja, apo jo? Ju shkoni në klasën tuaj me një ndjenjë disi të gumëzhitëse. Arsyeja, natyrisht, është zgjimi seksual në veprim, duke ju bërë vetëm pak më të hutuar se zakonisht.

Nuk ka asnjë arsye që çiftet e moshuara nuk mund të ndihen po aq të hutuar në intimitetin e dhomave të tyre dhe të kuzhinave. E gjithë kjo është e domosdoshme për të kuptuar se ka më shumë nxitje seksuale sesa seks.

Në vend që t’i japësh puthjen e përshëndetjes partnerit në mëngjes, pse të mos krijoni një moment entuziazmi? Mbajini ato afër për një kohë më të gjatë se zakonisht. Ka një moment këtu që nuk do të vijë përsëri.

Vetëm një minutë entuziazëm para se të dalësh në mëngjes është një recetë mjaft e mirë për të mbajtur një lidhje erotike edhe për çiftin modern.