subscribe
Fëmija i abortuar që mbijetoi

Mistere

Fëmija i abortuar që mbijetoi

Më: 5 qershor 2018 Në ora: 23:02
Melissa Ohden ishte 14 vjeçe mësoi një sekret tronditës

Kur Melissa Ohden ishte 14 vjeçe mësoi një sekret tronditës , nëna e saj ishte përpjekur ta ndërpriste shtatzëninë me të.

Ajo u shpëtua nga një infermiere që e dëgjoi duke qarë duke qenë në mesin e mbetjeve mjekësore në një spital amerikan.

Kjo është historia e mbijetesës së saj dhe e nënës që mendonte se ajo ishte e vdekur.

"Unë u rrita duke e ditur se unë kam lindur para kohe, se unë kam qenë e adoptuar”, tha Melissa Ohden, tani 41 vjeç,  për programin e BBC-së  “Victoria Derbyshire”.

"Ajo që unë nuk e dija ishte se nuk ishte ky sekret i madh pas gjithë kësaj, që unë duhet të isha dorëzuar e vdekur, dhe në vend të kësaj unë u linda gjallë".

Në vitin 1977, në një spital në shtetin amerikan të Ajovas, nëna asokohe  19-vjeçare, e Melissa  kishte pësuar një abort duke përdorur kimikate për të abortuar dhunshëm.

Duke u lindur në tetë muaj dhe me peshë më pak se 1.3 kilogramë, Melissa u vendos në mesin e mbetjeve mjekësore.

Ashtu mbeti derisa një infermiere dëgjoi thirrjet e saj të dobëta dhe lëvizjet e lehta.

Melissa u dërgua a në një njësi të kujdesit intensiv,  e ku mbijetoi.

Mjekët mendonin se do të ishte e verbër dhe në një moment besonte se ajo kishte një defekt fatal të zemrës.

Por ajo ka vazhduar të jetojë një jetë krejtësisht të shëndetshme, duke u rritur nga një familje adoptuese.

"Është e habitshme", pranon Melissa. "Shtrëngoj veten disa ditë."

Melissa , e cila i ka shkruar një libër për përvojat e saj , thotë se ajo vetëm zbuloi se ajo ishte një mbijetesë aborti, kur motra e saj në familjen e saj birësuese e shpëtoi fjalën dhe I tregoi asaj.

"Ju e dini Melissa, të paktën prindërit e mi biologjikë më donin mua," ajo kishte bërtitur, pa menduar.

Në fillim Melissa ishte e hutuar, por më pas  ajo u ul me prindërit e saj adoptues dhe kuptoi të vërtetën nga ata.

"Ishte një vend i vetmuar për mua”. Por prindërit I saj e ndihmuan ta gjejë nënën biologjike e cila më pas kishte shpjeguar se asnjëherë nuk e kishte dashur abortin porse ishte detyruar të vepronte ashtu.

Melissa takoi pas 41 vjetësh nënën e saj biologjike në Kansas dhe tani ato dhe gjysmë motra e saj shihen shumë shpesh me njëra tjetrën.

"Familja ime biologjike është një pjesë e madhe e jetës sime”, ka thënë Melissa për BBC-në.

Image