subscribe
Si mund ta zgjidhni këtë ekuacionin?

Mistere

Si mund ta zgjidhni këtë ekuacionin?

Më: 22 maj 2018 Në ora: 00:04
Ekuacioni

Disa numra janë para jush, është një ekuacion dhe ka një zgjidhje të thjeshtë.

1 + 4 = 5

2 + 5 = 12

3 + 6 = 21

Sa është?

8 + 11 =?

Zgjidhja është: 8 + 11 = 40

Si arrihet ky rezultat:

1 + 4 = 5

(5) + 2 + 5 = 12

(12) + 3 + 6 = 21

(21) + 8 + 11 = 40