subscribe
Lejoni fëmijët të qëndrojnë në kuzhinë: Pse ndikon për të mirë gatimi i ushqimit tek ata?

Life style

Lejoni fëmijët të qëndrojnë në kuzhinë: Pse ndikon për të mirë gatimi i ushqimit tek ata?

Më: 2 janar 2018 Në ora: 21:29
Ilustrim

Pos që ushqimin të cilin e përgatisin për veten do ta hanë, portali “Kids Cooking Activites” publikon listën e hollësishme të menysë, të cilën fëmijët mund ta mësojnë në kuzhinë…

Pjesëmarrja në gatimin e ushqimit dhe në vetë zierjen e ushqimit fëmijëve u krijon pikëpamje të veçantë mbi ushqimin, mirëpo shpesh u hap dëshirën për provimin e ushqimeve të reja.

Nutricionistja dhe edukatorja shëndetësore, Jenny o Dea, sugjeron që derisa fëmija është i vogël, lejoni të ziejë vetë.

Në atë mënyrë do t’i ndihmoni fëmijës që të zhvillojë shprehitë e shëndetshme të ushqimit dhe njëkohësisht do të ngrejë vetëbesimin e tij.

Sepse nuk ka ndjenjë më të mirë për të sesa të ndihet si anëtar i dobishëm i familjes. Se çfarë mund të mësojnë fëmijët duke përgatitur ushqimin mund të lexoni në vazhdim.

? Matematikën – njehsimin, formën, masat

? Zgjidhjen e problemeve

? Kimia dhe shkenca – të kuptuarit se si ushqimi ndryshon gjatë procesit të zierjes

? Gjeografi – nga cili vend janë artikujt e caktuar dhe përse atje janë më të përhapur

? Leksionin nga kultura – si ushqehen njerëzit në gjithë botën

? Kreativitetin

? Leksionin nga historia – se si njerëzit janë ushqyer në të kaluarën

? Leksione nga fusha e shëndetësisë, posaçërisht rëndësinë e ushqimeve të shëndetshme dhe pastërtinë

? Zhvillimin e motorikes nëpërmjet matjes, derdhjes, prerjes…