subscribe
Nëse partneri juaj ka këtë profesion, shanset për t’u divorcuar janë shumë të larta

Life style

Nëse partneri juaj ka këtë profesion, shanset për t’u divorcuar janë shumë të larta

Më: 24 nëntor 2018 Në ora: 12:54
Foto ilustrim

Të mbajturit një martesë të shëndetshme e të lumtur kërkon shumë punë, pak a shumë si të ngjisësh shkallët e një karriere.

Por a e kishit menduar ndonjëherë se vetë pozicioni i punës mund të ishte një shkak një “katalizator” i divorcit tuaj !

Sipas disa studimeve sociale, punë ta caktuara rrisin rrezikun e divorcit në krahasim me disa punë të tjera. Caroline Uggla, një kërkuese shkencore më Universitetin e Stockholmit tregoi për Live Science se cilat janë profesionet që mund të rrezikojnë martesën apo lidhjen tuaj.

Hulumtimet kanë treguar mes kërcimatarëve dhe koreografëve është numri më i lartë i divorceve 43.1% ndjekur nga baristët 38.4 percent dhe masazhatorët 38.2 përqind. Punonjësit e kazinove, ata që kryejnë shërbime të ndryshme në shtëpitë e të tjerëve dhe infermierët apo mjekët kanë gjithashtu shumë shanse për t’u divorcuar.

Ka gjithashtu tregues që punonjësit e një kompanie janë më të prirur të krijojnë lidhje jashtë martesore në atë kompani sesa jashtë saj.

Për të dalë në këto konkluzione Uggla ka shqyrtuar dokumentat e 102,453 burrave të divorcuar dhe 113,252 grave.