subscribe
Kjo gjë e zakonshme po iu bën të ndjeni dhimbje gjatë marrëdhënieve intime

Life style

Kjo gjë e zakonshme po iu bën të ndjeni dhimbje gjatë marrëdhënieve intime

Më: 22 nëntor 2018 Në ora: 19:24
Foto ilustrim

Kur nuk jeni duke pirë ujë të mjaftueshëm, trupi juaj mund të reagojë në disa mënyra seriozisht të çuditshme, duke përfshirë probleme gjumi, dhimbje koke dhe lëkurë të thatë.

Por një nga shenjat më të çuditshme të dehidrimit përfshin jetën tuaj seksuale, sepse dehidrimi mund të ketë efekte fizike dhe emocionale në rutinën tuaj të gjumit.

Moskonsumi i ujit të mjaftueshëm mund të shkaktojë një mori të simptomave të pakëndshme fizike dhe emocionale.

Një studim i vitit 2011 në Journal British Nutrition zbuloi se edhe dehidrimi i lehtë dëmton performancën njohëse dhe humorin në të rinjtë, duke treguar një rritje të theksuar të ankthit dhe tensionit edhe kur është në pushim.

Rezulton se pirja e niveleve të mjaftueshme të ujit dhe stresit janë në të vërtetë të lidhura ngushtë. Trupat tanë kanë nevojë për ujë të mjaftueshëm për të funksionuar në mënyrë efikase.