subscribe
Si ndikojnë marrëdhëniet seksuale në gjendjen emocionale

Life style

Si ndikojnë marrëdhëniet seksuale në gjendjen emocionale

Më: 13 nëntor 2018 Në ora: 08:58
Ilustrim

Marrëdhëniet seksuale janë të rëndësishme për jetën në çift si dhe sjellim mjaft përfitime pozitive për organizmin.

Seksi rrit prodhimin e qelizave në tru 
Në një hulumtim të vitit 2014, Universiteti Maryland dëshmoi se si aktiviteti seksual është i lidhur me një fuqi të rritur të trurit. Sipas një artikulli të publikuar në Daily Mail, seksi rritë prodhimin e neuroneve në hipokampus, aty ku ruhen kujtimet afatgjate.

Përmirëson kujtesën
Nëse po i harroni shpesh çelësat e veturës brenda në shtëpi ose po harroni gjëra të tjera, është koha që të bëni më shumë seks. Seksi jo vetëm që e përmirëson kujtesën afatgjate, por është i dobishëm gjithashtu edhe për ata të cilët vërejnë se kujtesa afatshkurtër është duke iu dëmtuar.

Ju ndihmon që të luftoni depresionin
Seksi nuk mund të zëvendësojë antidepresantët, meditimin apo çfarëdo lloji tjetër të trajtimit që e përdorni për të luftuar depresionin, por sigurisht se ju ndihmon. Sipas hulumtimeve, seksi ju ndihmon që të luftoni depresionin, për shkak se gjatë aktit seksual lirohen hormone të lumturisë nga dopamina dhe oksitocina, që mundësojnë përmirësim të gjendjes tuaj mentale.

Komentet
comments powered by Disqus