subscribe
Shenjat e padiskutueshme që tregojnë se jeni të varur nga seksi

Life style

Shenjat e padiskutueshme që tregojnë se jeni të varur nga seksi

Më: 11 nëntor 2018 Në ora: 18:47
Foto ilustrim

Ka një diagnozë të "varësisë seksuale", por shumë nuk e dinë saktësisht se çfarë do të thotë kjo.

Varësia seksuale i referohet sjelljes seksuale që ka bërë një sjellje të pandreqshme - jo vetëm për kënaqësinë - dhe çon në pasoja negative që dëmtojnë seriozisht marrëdhëniet mes njerëzve apo partnerëve, si dhe aftësinë e punës dhe detyrimet e personave. 

Edhe pse varësia seksuale zakonisht do të thotë kontakt seksual me një ose më shumë partnerë, një person mund të konsiderohet i varur edhe për shkak të përdorimit ekstrem të pornografisë, kanalet e internetit si vend për muhabet me të huajt.

Për shembull, nëse një person fillon të shikojë pornografinë për orë të tëra një ditë, ai fillon të besojë se njerëzit me të vërtetë bëjnë seks në një mënyrë të tillë. Meqenëse pritjet e tij rriten me kalimin e kohës, ai humb interesin për një vajzë apo një grua, e cila ishte tërheqëse ndaj tij në fillim. Kërkimi i tij për rritjen e zgjimit seksual e bën punën dhe familjen të mërzitshme dhe jointeresante.

Për të qenë i qartë, varësia seksuale nuk është vetëm problemi i burrave. Një për qind e grave gjithashtu përjetojnë sjellje të varur nga seksualiteti. Gratë kanë tendencë të ndjejnë varësinë seksuale pak më ndryshe nga burrat, kështu që ne do të përqendrohemi tek burrat.

Shembujt më të zakonshëm të varësisë seksuale në meshkuj:

Humbja e interesit për partnerin aktual seksual Kur një mashkull papritmas pushon të kërkojë marrëdhënie seksuale me një partner, ai mund ta bëjë lidhjen në dyshim. Çdo partner ka nivele të ndryshme të dëshirës, dhe lufta për shtrirjen e tyre mund të jetë e vështirë. Por një tërheqje e plotë nga marrëdhëniet seksuale në afat të gjatë mund të jetë një shenjë e paralajmërimit se energjia seksuale e mashkullit po lëviz në një drejtim tjetër.

Humbja e funksionit seksual Në praktikë, psikologë dhe terapistë, shumë pacientë të rinj meshkuj të cilët erdhën për trajtim për mosfunksionim erektil dhe ejakulim i vonuar gjatë seksit, përjetuan këto probleme për shkak të shprehive të tyre pornografike.

Kur njeriu shikon shumë foto erotike apo filma para se të arrijnë majën, dopamina e tij ngrihet në eksitim që nuk mund të harmonizohen gjatë seksit me një partner. Në thelb, ai fillon të kushtëzojë trupin e tij që ka nevojë për nivele të larta eksitimesh dhe aftësia për të punuar me partnerin e tij mund të bjerë.

Duke përdorur shumë kohë për aktivitetin seksual

Kur zakonet e pornografisë së njeriut fillojnë të marrin shumë kohë, në kurriz të gjumit ose orarit të punës, ndoshta ai është i varur nga seksi. Kjo sjellje mund të çojë në depresion. Cilado qoftë arsyeja, në këtë fazë, një mashkull ka nevojë për ndihmë.

Injoron përgjegjësinë

Nëse angazhimi i tij për veprim seksual çon në pushim nga një marrëdhënie me bashkëshorten ose familjen, ose ndikon në kryerjen e detyrave të tij ose të saj, kjo sugjeron varshmëri nga seksi.

Shkallëzimi i rreziqeve seksuale

Shumë nuk besojnë se pornografia është si "droga", kështu që kur ndjenjat rreth përdorimit të pornografisë dalin jashtë kontrollit, atëherë nevojitet terapi. Kur nevoja për eksitim seksual përshkallëzohet nga "libra të pista", zakonet pornografike, për të jetuar me faqet e seksit të gjallë, ndjekja e grave të panjohura, seksit të shpeshtë me prostituta, atëherë niveli i riskut shkon përtej kontrollit.

Çfarë duhet të bëni?

Nëse ndonjë nga këto shenja janë të pranishme, është koha që të konsultoheni me një terapist seksual ose psikiatër dhe potencialisht ta konsideroni trajtimin.

Komentet
comments powered by Disqus