subscribe
5 këshilla për të shmangur tendosjen e syve në punë

Life style

5 këshilla për të shmangur tendosjen e syve në punë

Më: 31 gusht 2018 Në ora: 18:23
Foto ilustrim

Shumica e punëve tona kërkojnë të shikojmë ekranin e kompjuterit për orë të tëra, gjë që ndikon në dëmtimin e shikimit.

Tendosja e syve shpesh mund të çojë në një sërë problemesh duke përfshirë tronditjen e syve, lodhjen e syve, zvogëlimin e produktivitetit etj.

Duke marrë pushim nga kompjuteri juaj çdo 20 minuta në të vërtetë ndihmon uljen e tendosjes së syve.

Kjo po ashtu ju ndihmon që të ruani përqendrimin tuaj.

Sipas një studimi nga NCBI u përcaktuan simptomat vizuale dhe faktorët që ndikojnë në tendosjen e syve.

Këto janë pesë këshillat që rekomandojnë studiuesit:

Drita e tepruar është një nga arsyet kryesore për lodhjen e syve. Kur përdorni kompjuterin zvogëloni dritën e ambientit.

Thjeshtimi është një nga mënyrat më të nënvlerësuara por efektive për të shmangur tendosjen e syve.

Duke marrë një pushim nga kompjuteri juaj çdo 20 minuta. Një pushim prej një deri dy minuta është i mjaftueshëm për të zvogëluar lodhjen e syve.

Ushtrimet e syve ndihmojnë për forcimin e muskujve të syrit dhe për t`i mbrojtur ato nga tharja. Rrokullisja e syve në drejtim të akrepave të orës ndihmon për këtë.

Rregulloni cilësimet e monitorit tuaj për të shmangur tendosjen e syve. Kontrolloni ndriçimin dhe kontrastin siç duhet në mënyrë që të mos dëmtohen sytë tuaj.