subscribe
3 arsye pse nuk duhet ta ndaloni të dashurin tuaj të shohë femra të tjera

Life style

3 arsye pse nuk duhet ta ndaloni të dashurin tuaj të shohë femra të tjera

Më: 18 maj 2018 Në ora: 00:04
ilustrim

Meshkujt zakonisht janë më të prirur të shohin femrat e tjera, por kjo gjë i bezdis shumë vajzat që ata kanë në krahë.

Shkencëtarët kanë zbuluar 3 arsye konkrete pse duhet të lihet i qetë një mashkull në raste kur u tërhiqet vëmendja nga një femër.

Për shkak të trurit

Hulumtimet kanë bërë të ditur se një pjesë e trurit tek meshkujt është e lidhur me gjetjen e partnerit seksual dhe te ata është e zhvilluar 2.5 herë më shumë se te femrat.

Prej kohës kur kanë jetuar në shpella, meshkujve u ngjallte shqisat ajo pjesë e trurit që është në funksion për gjetjen e partnerit, gjë që vazhdon tu ndodh edhe sot, pra ata janë të prirur gjenetikisht të orientohen gjithnjë e më shumë te persona të tjerë, kjo sepse e lidhin gjithçka me marrëdhënien seksuale.

Testosteronet luajnë një rolë të madh

Meshkujt në gjakun e tyre kanë 6 herë më shumë nga ky hormon se femrat, ndërsa është e njohur se testosteroni e ulë kontrollin ndaj impulseve.

Thënë ndryshe ata fillimisht shikojnë në mënyrë instiktive, e më pas mendojnë.

Tërhiqen nga gjërat e reja

Në rast se e vëreni se si kthehen pas makinave të fundit që prodhohen në treg dhe kanë kureshtje për të zbuluar më tepër rreth tyre, ju për këtë mërziteni, të njëjtën gjë duhet të lejoni edhe kur kthehen apo u tërhiqet vëmendja pas ndonjë femre, sepse kjo ndodh shumë shpesh tek ata, por vetëm për ta “plotësuar” atë kureshtje që automatikisht dhe pa vetëdije u shfaqet.

Komentet
comments powered by Disqus