subscribe
Vdes drejtori i filmave Nicolas Roeg

Film

Vdes drejtori i filmave Nicolas Roeg

Më: 24 nëntor 2018 Në ora: 16:00
Nicolas Roeg

Drejtori i filmave, Nicolas Roeg, ka ndërruar jetë sot në moshën 90 vjeçare.

Ai ishte autor i filamve të famshëm “David Bowie’s” dhe “The Man Who Fell to Earth”.

Roeg ishte i njohur për kompozimin e ndriçimit, imazhet e ngjyrave, manipulimin e kohës dhe ndjeshmërinë erotike në filmat e tij, kaloi dy dekada si një operator i kamerës dhe kinematograf para se të mirrte pozitën e drejtorit.

Roeg ka lindur në Londër në vitin 1928.