subscribe
Dieta më e rëndësishme se ushtrimet në ruajtjen e peshës

Dieta

Dieta më e rëndësishme se ushtrimet në ruajtjen e peshës

Më: 31 mars 2018 Në ora: 09:33
Foto ilustrim

Ushtrimet mund të mos jenë çelësi në kontrollin e peshës tuaj, por është dieta ushqimore, thotë një studim i ri.

Shkencëtarët thonë se aktiviteti fizik dhe koha gjatë së cilës qëndroni ulur, nuk lidhet me shtimin apo humbjen në peshë.

Studimet e mëparshme kanë dëshmuar se aktiviteti fizik ka shumë benefite shëndetësore, duke e zvogëluar rrezikun për sëmundje të zemrës dhe diabet.

Mirëpo një studim i ri ka treguar se aktiviteti fizik mund të qojë në rritjen e apetitit, dhe ju mund të vazhdoni ta mbani atë apetit edhe kur nuk ushtroni dhe kjo parqet problem.