subscribe
A ndikon të ngrënit pas orës 20:00 në shtimin e peshës?

Dieta

A ndikon të ngrënit pas orës 20:00 në shtimin e peshës?

Më: 11 mars 2018 Në ora: 07:03
Ilustrim

Të ngrënit pas orës 20:00 nuk ndikon në shtimin e ca kilogramëve më shumë.

Sipas një studimi të bërë në Londër, nuk kanë gjetur ndonjë lidhje në mes të ngrënit në mbrëmje dhe peshës së tepërt te fëmijët.

Studimet e mëparshme, thoshin se koha në marrjen e ushqimit është e rëndësishme për peshën e trupit, mirëpo kjo ndryshon te fëmijët.

Në studimin e ri janë ekzaminuar shprehitë e të ngrënit të 1620 fëmijëve.

Analizat statistikore të këtyre fëmijëve, kanë treguar se nuk ka rrezik për mbipeshë dhe obezitet nëse fëmijët hanë darkë pas orës tetë të mbrëmje.