subscribe
Si të dobësohemi pa dieta?

Dieta

Si të dobësohemi pa dieta?

Më: 3 tetor 2017 Në ora: 18:31
ilustrim

Dietat nënkuptojnë restriksione në spektrin e gjerë të ushqimeve dhe kjo është mjaft e vështirë për njerëzit.

Dieta të tilla zakonisht përfundojnë me ndërprerjen e tyre dhe për këtë arsye duhet harruar në dietat me lëngje, proteina dhe t’iu përmbaheni këtyre këshillave:

Mos hani të njëjtin ushqim çdo ditë

Hani bishtajore të paktën katër herë në javë

Flini tetë orë

Pini ujë në mënyrë të mjaftueshme dhe sipas peshës. Nëse për shembull, keni 65 kilogramë, atëherë në ditë duhet pirë rreth 3, 5 litra ujë.

Kufizoni marrjen e ushqimeve të përpunuar dhe kripës

Ushtroni 20 minuta me intensitet të lartë

Shmanguni  biskotave dhe ëmbëlsirave

Hani kryesisht drithëra, proteina dhe yndyra të shëndetshme

Çdo ditë hani arra